Ako vybrať správne hračky?


 
Ak si myslíte, že výrobky pre deti na trhu sú testované a vhodné pre deti, potom... máte pravdu - myslíte si to.
 
 
Ako sa teda nestratiť v spleti možností a vybrať si bezpečné hračky?
 
 
Je ťažké uveriť, že značná časť detských výrobkov testovaných Úradom pre hospodársku súťaž a ochranu spotrebiteľa nespĺňa základné normy. Mnohé z nich môžu byť dokonca nebezpečné a ohrozovať zdravie a dokonca aj životy detí.
 
Teda bezpečné hračky...?
 
Ako vlastníci internetového obchodu s hračkami sme presvedčený, že bezpečnosť je základným kritériom, ktorým by sme sa mali riadiť pri výbere výrobkov pre najmenších. Bezpečné hračky by mali byť certifikované. Je to záruka, že daný výrobok spĺňa normy platné v Európskej únii a môže sa predávať. Na obale by mala byť aj značka CE. Ide o vyhlásenie výrobcu, že výrobok spĺňa požiadavky platné na trhu.
 
Druhým kritériom, rovnako dôležitým ako schválenie, je zdravý rozum.
 
Predtým, ako kúpite hračku pre batoľa:
 
- uistite sa, že je vhodná pre vek dieťaťa. Samozrejme, často ide len o pokyny výrobcu, ktoré sú najpodstatnejšie, ak kupujete darček pre dieťa, ktoré má menej ako tri roky.
 
Dokonca aj zdanlivo taký bezpečný výrobok, ako je plyšový medvedík, musí spĺňať iné normy pre najmenšie deti. Nesmie mať napríklad časti, ktoré sa môžu ľahko roztrhnúť alebo odtrhnúť.
-
- vyhýbajte sa malým, vratkým súčiastkam - môžu sa ľahko prehltnúť.
- uistite sa, že hračka nemá ostré hrany
- správnu vôňu - ak niečo vonia, akoby to bolo plné chemikálií a syntetických látok, pravdepodobne to tak je. Je všeobecne známe, že hračky vyrobené v Číne také sú. Žiaľ, nie je to také jednoduché - v súčasnosti sa tam vyrába väčšina vecí, ktoré kupujeme. Dôverujte svojmu čuchu!
 
 
- vyberajte si výrobky od známych a dôveryhodných spoločností - aj keď stoja o niečo viac. Je lepšie kúpiť jeden slušný darček ako množstvo plastových, ktoré sa po jednom alebo dvoch použitiach vyhodia. A predtým by mohol vášmu dieťaťu uškodiť.
 
Pamätajte tiež, že obal nie je hračka - nenechávajte deti, aby sa s ním hrali, a už vôbec nie bez dozoru!