Prečo si vybrať drevené hračky?


Drevené hračky - nemali by chýbať v každej detskej izbe. Ich výhoda oproti plastovým hračkám je zrejmá, výroba drevených hračiek nepoškodzuje matku prírodu, drevené výrobky sú šetrné k životnému prostrediu a navyše sú úplne biologicky rozložiteľné.
 
DREVENÉ HRAČKY SÚ ODOLNÉ
Sila plastových, lacných hračiek na trhu je desivá. Rodičia sa radi riadia nízkymi cenami a málokedy berú do úvahy skutočnosť, že plastová hračka vydrží ich deťom oveľa kratšie ako jej drevený ekvivalent. Kupovaním všadeprítomného plastu, ktorý sa úplne nerozkladá, znečisťujeme planétu pre naše dieťa a budúce generácie. Na dotyk príjemné ekologické drevo je nielen antialergický, ekologický materiál, ale aj najodolnejší.
 
DREVENÉ HRAČKY A BEZPEČNOSŤ
Drevené hračky sa pred uvedením na pulty zbavujú všetkých ostrých hrán a hrany. To je jednoznačné plus, pretože dieťa sa pri hre tak ľahko nezraní ako pri hračkách z kovu alebo plastu. Hračky, ktoré sú vyrobené z dreva, sú také tvrdé a pevné, že je ťažké ich rozbiť, zničiť a rozbiť. Keď dieťa rozbije plastovú hračku, úlomky plastu môžu predstavovať nebezpečenstvo, navyše neexistuje obava, že sa dieťa rozbitou časťou hračky zadusí. Ďalšou výhodou drevených hračiek je, že v nich nie sú žiadne batérie. Plastové hračky na batérie predstavujú veľké nebezpečenstvo pre deti, ktoré často veľmi zaujímajú dobíjacie batérie v podobe malých batérií. Drevené hračky prakticky nikdy nefungujú na batérie. Prehltnutie alebo vyliatie batérií do detských rúk je veľmi častá situácia, ktorá je mimoriadne nebezpečná. Vyhýbanie sa hračkám na batérie je veľmi dobrý spôsob, ako zabezpečiť bezpečnú hru dieťaťa. Určite si vyberajte hračky, ktoré boli vyrobené z dreva, ktoré má všetky certifikáty.
 
ČISTENIE DREVENÝCH HRAČIEK
Drevo má antibakteriálne vlastnosti, ale drevené hračky je potrebné pravidelne čistiť rovnako ako hračky z plastu. Bez ohľadu na použitý materiál - či už ide o plastové kocky, drevené puzzle alebo plyšové hračky - všetky hračky by sa mali pravidelne dezinfikovať. Ako často? Optimálna frekvencia je raz týždenne, ale oplatí sa to robiť čo najčastejšie. Keď má dieťa infekciu, dezinfekcia celej miestnosti je po chorobe nevyhnutnosťou.
 
DREVENÉ HRAČKY A VÝVOJ DIEŤAŤA
Tvorivá hra má veľký vplyv na rozvoj dieťaťa a jeho predstavivosť. Dieťa rozvíja svoje schopnosti prostredníctvom všetkých zmyslov a nič tak nestimuluje a nepodnecuje zmysly batoľaťa ako hra s jednoduchými drevenými hračkami. Z drevených obdĺžnikových kociek možno vytvoriť vežu, auto, domček, ľud, ale aj mikrofón alebo telefón - všetko závisí od kreativity batoľaťa. Preto sa čoraz častejšie vyberajú drevené, jednoduché hračky, ktoré pri hre otvárajú celý rad možností. Vašu pozornosť by mali upútať hračky, ktoré sú spoľahlivo kvalitné, vyrobené z ekologických materiálov.